Cadoul de nunta
Obiceiuri nunta

Cadoul de nunta

de

Ti s-a intamplat vreodata ca un anume eveniment pe care l-ai sarbatorit sa te fi “surprins” cu o multime de cadouri pe care nu ti le-ai fi cumparat pentru nimic in lume? Cu siguranta… Iar reactia ta la deschiderea unui astfel de cadou a fost de suras fortat sau un multumesc fortat care nu a pacalit pe nimeni. Pentru a evita astfel de momente penibile pentru toate partile poti da cateva sugestii invitatilor tai, evident intr-un mod care sa nu jigneasca.

Nunta este intotdeauna un prilej de bucurie si de sarbatorire alaturi de cei dragi. Nu lasa lucrurile la voia intamplarii, incearca sa iti organizezi momentul pana in cele mai mici detalii, inclusiv partea in care invitatii incearca sa te surprinda, sa iti ofere un cadou memorabil. Trebuie sa faci tot posibilul ca aceste cadouri sa fie memorabile pentru ca iti provoaca bucurie si nu pentru ca iti displac.

Cand oferim un cadou ne place sa vedem reactia celui care il primeste, asteptam cu nerabdare sa ii vedem reactia, sa ni se confirme ca alegerea a fost cea potrivita. Exista popoare la care este un gest nepoliticos sa deschizi cadoul de fata cu cel care ti l-a oferit. Poate nu intamplator... In traditia romaneasca se considera ca deschiderea cadoului este chiar un semn de respect si de consideratie pentru efortul celui care il ofera. Asadar soseste mult asteptatul moment al deschiderii cadoului. Cel care l-a oferit se asteapta cu siguranta la un chiot de bucurie, sau macar la un zambet larg de confirmare. Uneori insa acest zambet este unul fals, fortat, tocmai pentru ca ce a fost oferit nu este tocmai pe gustul celui care il primeste. Se naste astfel o situatie stanjenitoare pentru toata lumea, pe care insa toti pretind ca nu au remarcat-o. Cum putem evita astfel de momente ?

Unele firme care ofera servicii pentru nunti au reusit sa evite astfel de clipe punand la dispozitia clientilor liste de produse care pot fi comandate de catre invitati. Odata bifat si comandat un cadou el dispare din lista, astfel ca nu riscam sa dublam sau sa triplam numarul serviciilor de cafea sau al mixerelor de bucatarie. Prin apelul la astfel de firme devine mult mai usoara si mai lipsita de surprize neplacute achizitia de cadouri pentru tinerii casatoriti. In plus, mirii isi obtin cadourile care le sunt intr-adevar utile si nu isi aglomereaza casa cu obiecte nefolositoare sau chiar lipsite de bun gust.

Daca vreti totusi sa lasati libertate de alegere pentru invitati, si vreti astfel sa va asigurati si surpriza deschiderii cadourilor, incercati sa le sugerati vag ce anume v-ar bucura. Poate baia va este deja amenajata, dar bucataria s-ar putea completa cu cateva accesorii necesare.

Unii insuratei practica atasarea unor eventuale sugestii referitoare la cadou chiar in invitatiile de nunta. Nu trebuie sa vi se para obraznicie acest gest, ci mai degraba o mana de ajutor. Astfel de invitatii ofera informatii nu doar referitor la cine, unde si cand se casatoreste, ci si relativ la ce cadou ar aduce bucurie. Poti formula astfel de sugestii folosind o glumita, poti personaliza invitatiile pe care desigur le adresezi celor care au simtul umorului si iti sunt suficient de apropiati sa inteleaga gestul.

Cei care aleg varianta mai simpla, mai comoda si mai sigura vor opta desigur pentru oferirea de bani tinerilor casatoriti. Este “cadoul” de care oricine se bucura. Si pentru aceasta varianta se pot gasi mijloace amuzante si de bun gust. Pentru a nu te incurca cu deja clasicul plic, poti gasi o modalitate personala, creativa de a oferi o atentie. Poti pune de exemplu banii rulati intr-o eprubeta pe care sa o ornezi cu o panglica, sau ii poti invasura artistic pe o lingura de lemn. Astfel te scutesti de un moment oarecum jenant si poti fi hazliu insotind cadoul cu un mesaj personal.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: