Animarea petrecerii de nunta
Organizare nunta

Animarea petrecerii de nunta

de

Pentru a te asigura ca nunta pe care ai planificat-o poate vreme de peste un an va iesi asa cum ti-ai imaginat-o trebuie sa ai in vedere cum va fi petrecuta ea, pas cu pas. Multe din etape se desfasoara parca de la sine si nu iti dai seama cum trec.

Casatoria civila este momentul oficial in care ofiterul starii civile are rolul de a lua cuvantul si de a uni mirii din punct de vedere social, pentru a forma o familie recunoscuta din punct de vedere juridic. Cununia religioasa este oficiata de preot, mirii fiind uniti in fata lui Dumnezeu in cadrul unei ceremonii riguroase. Momentul realizarii de poze cu mirii este regizat de fotografi. In toate etapele amintite mirii si invitatii parcurg un traseu relativ fix si predeterminat.

Momentul pe care se pune deosebit accent este acela al sosirii la restaurant, moment in care mirii se relaxeaza cu adevarat si au prilejul sa se bucure in mijlocul invitatilor lor. Cu siguranta vrei sa eviti o petrecere in care invitatii sunt inhibati, nu se cunosc poate prea bine si nu au curajul sa sparga gheata. Pentru a evita momentele moarte trebuie sa rogi nasii sau un cuplu de prieteni buni sa te ajute si sa indeplineasca rolul de maestru de ceremonie. Desigur animatorii trebuie sa fie dispusi sa renunte la clipele lor de relaxare si de liniste pentru a le oferi invitatilor cateva momente deosebite. Ei isi aroga functia de entertainer, sunt cei care dau nota de incepere pentru jocurile care destind atmosfera si amuza nuntasii.

Pentru a-si intra bine in rol animatorii trebuie sa fie persoane foarte sociabile, care nu se sperie de provocari, persoane spontane, care pot reactiona prompt la situatii neprevazute. Incearca sa te asiguri ca animatorii ii cunosc personal pe cei mai multi dintre invitati, astfel incat sa li se poata adresa pe nume si sa ii provoace la joc. Astfel succesul jocurilor regizate de ei este pe jumatate asigurat.

Iti propunem un joc pe care il poti realiza la nunta ta si care are o serie de avantaje. In primul rand se va simti toata lumea bine, intrucat mirii sunt in centrul atentiei. Jocul se bazeaza pe o serie de intrebari pe care invitatii le adreseaza mirilor si la care acestia trebuie sa raspunda, deci la sfarsitul jocului toti ii vor cunoaste mai bine pe cei doi. Eventualele neconcordante intre raspunsurile celor doi vor naste cu siguranta momente de amuzament.

Regulile jocului sunt urmatoarele : mirii trebuie sa se aseze spate in spate. Mireasa isi va da jos un pantof pe care il va da mirelui, mirele la randul lui ii va da un pantof miresei. Asftel fiecare din cei doi va avea cate un pantof alb si unul negru, ceea ce inseamna ca raspunsurile sunt evidente. Intrebarile sunt de tipul : care dintre voi doi ….. iar atunci cand vedem pantoful alb in aer stim ca raspunsul este «mireasa« iar cand vedem pantoful negru raspunsul este «mirele«.

Iata cateva intrebari cu care putem incepe interogatoriul :

  • cine petrece mai mult timp dimineata in baie ?
  • cine merge dimineata la cumparaturi ?
  • cine a vorbit pentru prima data despre casatorie ?
  • cine petrece mai mult timp cu prietenii/prietenele prin oras ?
  • cine iubeste mai mult shoppingul ?
  • cine spala mai des vasele?

Invitatii sunt rugati sa adreseze intrebarile, iar raspunsurile sunt monitorizate de animatori. Dupa ce interogatoriul a luat sfarsit se numara raspunsurile la care mirii au fost in acord si se pot face deductii in legatura cu cat de bine se cunosc cei doi, cat sunt de sinceri in a recunoaste anumite slabiciuni, etc. Evident interogatoriul va fi imortalizat sub forma film. Va fi interesant de comparat raspunsurile din ziua nuntii cu cele de peste 5 ani.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: