Piatra din inelul de logodna
Organizare nunta

Piatra din inelul de logodna

de

In zilele noastre oferirea unui inel de logodna nu mai constituie o regula. Daca totusi viitorul sot decide sa faca o surpriza iubitei sale si doreste sa ii ofere un inel este bine sa stie care sunt valorile pe care le simbolizeaza diferitele pietre pretioase sau semipretioase.

Aquamarinul permite intrarea in conexiune cu propria spiritualitate. Datorita culorii si-a primit si numele, fiind considerata o piatra care ofera protectie pe mare.

Aquamarin piatra semipretioasa pentru inelul de logodna

Ametistul reprezenta in Antichitatea Greaca o piatra care proteja mintea si ii asigura integritatea. Etimologia cuvantului trimite la greaca veche unde a-methist insemna fara betie. Este o piatra care aduce liniste si protejeaza impotriva insomniei. In Egiptul Antic se purta impotriva mustrarilor de constiinta. In traditia crestina ametistul este simbol al intelepciunii spirituale, al religiozitatii, al sinceritatii si al supunerii.

Ametist superb roz cu dungi negre ideal pentru inelul de logodna

Chihlimbarul nu este propriuzis o piatra, ci rasina deshidratata in timp indelungat. De cateva milenii chihlimbarul a fost folosit ca tamaduitor, in special pentru problemele cardiace si migrene. In Orientul indepartat este simbol al curajului. Egiptenii asezau chihlimbar in mormantul persoanelor dragi ca garant al nemuririi.

Diamantul este cea mai pretioasa piatra, simbolizand eternitatea si puritatea. In America de Nord diamantul este cu predilectie piatra pe care inelul de logodna trebuie sa o contina. Singur nu are putere de vindecare, dar potenteaza puterea smaragdului si ametistului.

Diamantul roz este cadoul ideal pentru persoana iubita

Spre deosebire de alte pietre pretioase, perlele au origine organica. Sunt obiecte dure devoltate in interiorul tesutului moale al scoicilor. In compozitia lor intra carbonatul de calciu depozitat in straturi concentrice. Perlele au fost dintotdeauna considerate simbol al inocentei, de aceea adesea rochiile de mireasa sunt ornate cu imitatii de perle, sau cel mult cu perle de cultura.

Jadul este poate cea mai cunoscuta piatra tamaduitoare. In trecut era folosita pentrua a aduce iubire si bani si pentru a tine la distanta ghinionul. Fluturii sculptati in jad sunt simbolul iubirii implinite.

Rubinul aduce multumire si pace posesorului sau. Rubinul trebuie purtat la mana stanga pentru a aduce putere de viata si protectie. Cand este oferit drept cadou simbolizeaza iubire si prietenie. De asemenea simbolizeaza putere regala si vitalitate.

Rubin roz, piatra semipretioasa deosebita

Smaragdul este piatra zeitei Venus, deci este un garant al statorniciei dragostei. Este in aceeasi masura si simbol al sperantei.

Verdele smaragdului se potriveste excelent in inelul de logodna

Turcoazul este cea mai veche amuleta protectoare. Este de regula oferit cadou de catre un prieten bun, fiind aducator de noroc si protector impotriva energiei negative. Se considera ca turcoazul preia energia celui care il poarta. Este considerat salas al intelepciunii.

Zafirul si-a primit numele din greaca veche insemnand albastru. Este simbol al raiului, al iubirii crestine.

Safirele sunt ideale pentru inelele de logodna

Agatul este una din cele mai vechi pietre despre care exista relatari scrise. Inca in vremea babilonienilor agatul era folosit pentru a impodobi diferitele bijuterii. Agatul este considerat a fi o piatra ce protejeaza impotriva stresului, epuizarii si cosmarurilor. De asemenea era considerata o piatra tamaduitoare.

Piatra semipretioasa de agat, ideala pentru inelul de logodna

Oricare ar fi piatra pe care logodnicul o alege ca simbol al iubirii si devotamentului fata de iubita sa, important este ca inelul sa fie ales in asa fel incat sa se potriveasca personalitatii ei. Pentru a nu da gres ar trebui tatonate gusturile sale fie direct, fie chestionand o persoana apropiata logodnicei.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: