Pozam in fotografiile de nunta?
Organizare nunta

Pozam in fotografiile de nunta?

de

In primul rand, buna ziua, numele meu este Marta Tomsa, imi pare foarte bine de cunostinta!  In urma cu o luna am fost intrebata daca nu doresc sa colaborez cu www.nuntaiasi.ro si cum mi s-a parut un site minunat si o modalitate excelenta sa intru in legatura cu voi, am acceptat cu cea mai mare placere! Mi s-a propus sa scriu pe diferite teme, in mare despre ce cred eu ca va intereseaza pe voi, viitorii miri. Ma voi adresa in special viitoarelor miresici (cum imi place mie sa va alint, pentru ca va iubesc asa de mult) :) si asta pentru ca sunt ferm convinsa ca domnii miri sunt cuminti si ascultatori cand vine vorba de fotografii de nunta, in schimb se documenteaza mai putin pe aceasta tema. :)

Sedinta foto de logodna Marta Tomsa

Subiectul pe care l-am ales astazi este “Cum sa aratam bine in sedintele foto de nunta, logodna si portret (daca sa pozam sau nu)”. In primul rand, suna extraordinar de usor, un pic dificil de realizat. :) 

La prima intalnire cu fotograful, cu siguranta veti fi un pic mai stingheri (asa cum este si firesc) si de foarte multe ori auzim: “Eu nu sunt fotogenic, in schimb logodnica mea da” sau “Noi nu cred ca am iesi atat de bine in poze dar ne dorim sa fie frumoase si final si sa spuna o poveste”. Foarte gresit! In primul rand, toti viitorii miri sunt foarte frumosi si nu spun asta doar de dragul de a o spune, in al doilea rand oamenii care se iubesc sunt cei mai frumosi si cei mai usor de fotografiat si in al treilea rand, motivul pentru care eu ma aflu cu ei la sedinta foto este tocmai ca sa-i fac pe acestia sa arate si sa se simta minunat! :)
 
Sedinta foto mire mireasa Marta Tomsa
 
In primul rand, trebuie sa ne gandim ca voi nu sunteti modele, nu aveti de unde sa stiti ce arata bine si ce nu, iar acestea sunt lucruri absolut normale.

Sa te simti un pic stingher in fata camerei este un fapt cat se poate de firesc si un lucru foarte des intalnit. Tocmai de aceea, sedintele de logodna dinaintea nuntii sunt extraordinar de bune.

Sedintele dinaintea nuntii ne dau noua, ca fotografi, sansa sa ne obisnuim cu voi, voua cu noi si de asemenea sa va obisnuiti cu stilul de a realiza o sedinta foto si sa va acomodati cu aparatul de fotografiat; veti invata diferite tehnici de “pozare” si veti vedea apoi in rezultatul final ce arata bine si ce nu, astfel incat in ziua nuntii totul va decurge minunat, stresul va fi aproape inexistent si cel mai important veti avea destul timp astfel incat povestea voastra sa fie relatata intr-un mod extraordinar.
 
Sedinta foto miri Marta Tomsa
 
“Daca e bine sa pozezi sau nu” e un subiect foarte controversat, multi dintre viitorii miri se feresc de asta si multi imi spun ca vor sa para cat mai naturali in fotografii. Complet de acord, insa cu riscul de a ma repeta, atunci cand nu avem de a face cu modele profesioniste, este un pic mai dificil sa realizam fotografii care sa iasa si bine si sa fie si naturale, daca noi ca fotografi nu avem control asupra contextului in care fotografiem.  Ce trebuie inteles foarte bine este ca putem aranja un cadru/ un cuplu/ o persoana, daca vorbim de sedinte foto de portret, astfel incat rezultatul final sa iasa deosebit de sofisticat si foarte natural. Practic, ce doresc sa spun este ca un termen nu-l anuleaza pe celalalt. Dimpotriva!
 
Sedinta foto logodna Marta Tomsa Iasi
 
In concluzie, inainte de sedintele foto de orice fel, trebuie sa stabiliti o intalnire cu fotograful sa stiti cam la ce sa va asteptati. In cazul meu, veti afla ca nu exista limita de timp si ca vom sta la fata locului pana voi sti cu siguranta ca rezultatul va fi unul extraordinar; va voi ghida pas cu pas, astfel incat sedinta voastra sa relateze si sa suprinda exact relatia, dinamica si cel mai important magia dintre voi doi.
 
Fotografie cuplu Marta Tomsa
 
Si totusi, pozam sau nu? Bineinteles ca pozam! :) Pozam si ne place, rezultatul fiind unul de poveste. Intotdeauna! 
 
Cu drag, Marta Tomsa.
Opinii (1)
Salut, Ai un ... | 19 martie, 2012
Salut,

Ai un stil de a fotografia curat, cu o prelucrare calda, cum le "sade" bine fotografiilor de nunta.
Niste sfaturi binevenite, dar consier ca ar fi apreciata si mai mult intentia, daca articolul ar fi avut o nota mai impersonala, ca cititor target m-am simtit asaltat de o oarecare publicitate mascata, ramanand astfel articolul incomplet.
In asteptarea si mai multor sfaturi utile, iti urez toate cele bune,

Maria D.

Adauga opinia ta: